Имам нужда от помощ. Трябва да назнача служител на ненормиран работен ден.
Трябва да напиша заповед за утвърждаване на списък на работещите с ненормирано работно време  - това е ОК. но  При сключването на  Трудовият договор има ли някакви особенности - пак ли трябва да е за 8 часа?!? Може ли някой да ми помогне ?
Здравейте. Работник, който е работил при нас от 1973 до 1989г. сега си иска трудовата книжка, която не е приключила. В досието му не са събирали вс.му документи, като преназначавания, ДС, няма и заповед за прекратяване на трудовото правоотношение и Документите в  Досието са до 1983г. Но го намерих във ведомостите,като от там се вижда , че е бил на работа  до 09.06.1989г.
Мога ли да му приключа трудовата книжка, като взема информация от ведомостите.
А , по принцип, може ли ако е за определена работа да бъде преназначен за определен срок ?
Благодаря Ви много за помоща :)
той е назначен за определена работа, която завърши . И сега си подаде молба за повишаване на степента.Преназначавам го  на основание чл.118 ал.3 защото му вдигат степента и заплащането, и нз какъв вид определена работа да запиша,защото и прекият му началник Не знаел .....   :blink:    И заради това не знам дали е проблем , ако не напиша вида на определената работа :(  :no:
Имам да преназнача работник за определена работа по чл.68 ал.1 т.2 . ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли е да се посочва вида на определената работа и ако да , а не е посочена, какви са последствията.